Loepen zijn een veelgebruikt hulpmiddel wanneer kleine objecten of kleine tekens zichtbaar gemaakt moeten worden. Denk dan bijvoorbeeld aan een haar of minuscule penseelstreken op een schilderij. Echter, kunnen grotere objecten ook slecht zichtbaar zijn voor slechtzienden. Veel slechtzienden hebben daardoor moeite met bijvoorbeeld lezen of het knippen van nagels. Hierdoor kan een loep uitkomst bieden. Er zijn loepen in verschillende maten, uitvergrotingen en toepassingen.

Ons assortiment bevat een groot aantal merken loepen. Bijvoorbeeld hebben wij Coil loepen, LHP loepen, Eschenbach loepen en Schweizer loepen. Ieder merk heeft haar eigen karakteristieke design en een aantal merken is gespecialiseerd in een bepaald soort loepen zoals bijvoorbeeld gezichtverzorging.

Het grootste gedeelte van de loepen is geschikt voor het vergroten van tekst. Binnen die categorie is toch sprake van een grote diversiteit. Er zijn namelijk veel verschillende uitvergrotingen beschikbaar. Dit kan variëren van 1.7 maal tot maar liefst 11 maal. De meeste loepen zijn handloepen en dienen vanzelfsprekend met de hand bediend te worden. Daarnaast is er ook een groot aantal standloepen die je boven een stuk tekst kunt plaatsen. Een aantal loepen beschikt ook over verlichting. Een speciale leesloep is de visoletloep. De visoletloep is een ronde loep met een rode geleidelijn door het midden. Deze rode lijn fungeert als een leesliniaal.

Speciale loepen zijn bijvoorbeeld de borduurloep, speciaal voor borduurwerk, die om uw nek gehangen kan worden. Ook het knippen van nagels kan een lastige bezigheid zijn wanneer je een visuele handicap hebt. De nagelknipper met kantelbare loep kan dan uitkomst bieden. Andere speciale loepen zijn bijvoorbeeld de gps opzetloep, rekenmachine opzetloep en de briefopener loep. Ook loepen speciaal voor gezichtverzorging zijn verkrijgbaar.

Leeslinialen kunnen meer dan enkel het uitvergroten van tekst. De leesliniaal benadrukt of onderstreept de regel die gelezen wordt. Hierdoor raak je minder snel een regel kwijt. Deze loepen zijn vooral heel handig voor mensen met dyslexie die over het algemeen eerder verstrikt raken in de woorden. De leesliniaal is relatief klein en is dus makkelijk mee te nemen.

Wanneer je behoefte hebt aan het uitvergroten van grote stukken tekst dan is de bladzijdeloep een goede optie. Deze loep heeft een groot oppervlak en is daardoor ook uitermate geschikt voor het uitvergroten van afbeeldingen. Deze loep is dus meer geschikt voor het lezen van bijvoorbeeld prentenboeken dan een leesliniaal.

Tot slot, wanneer je een loep gefixeerd in een bepaalde hoek wilt plaatsen dan kan de Twist-loep een uitkomst zijn. Deze loep kan in alle mogelijke standen geplaatst worden en blijft gefixeerd.

Klik hieronder op een van de afbeeldingen voor meer informatie over ons assortiment loepen: