Normale horloges zijn zeer gebruiksonvriendelijk voor blinden en slechtzienden. De wijzerplaten zijn namelijk vaak te klein om onderscheid tussen cijfers waar te kunnen nemen. Daarom zijn er verschillende horloges voor blinden en slechtzienden ontwikkeld. Er is een onderscheid tussen horloges voor blinden en horloges voor slechtzienden. Slechtzienden zijn vaak al geholpen met een duidelijkere wijzerplaat terwijl blinden enkel met spraak of braille kunnen worden geholpen.

Horloges voor slechtzienden beschikken over een grotere wijzerplaat met duidelijk contrasterende kleuren en wijzers. Deze horloges zijn in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar. De kleuren zwart en wit komen het meest voor aangezien die voor het grootste contrast zorgen.

Voor blinden kunnen horloges met braille een handige uitkomst vormen. Braille horloges beschikken over een puntjes- of streepjesindicatie waardoor de tijd gemakkelijk afgelezen kan worden. Ook deze braille horloges voor blinden hebben wij in verschillende kleuren en maten. De meeste horloges hebben een witte wijzerplaat.

Wanneer het onmogelijk wordt voor blinden of slechtzienden om de tijd af te lezen dan kunnen de horloges met spraakfunctie een handige uitkomst vormen. Er zijn zowel analoge als digitale horloges die blinden en slechtzienden overal en altijd de tijd kunnen vertellen. Wij hebben deze horloges met spraakfuncties in verschillende talen. Wij hebben bijvoorbeeld Engels-, Duits- en Nederlandssprekende horloges. Naast deze spraakfunctie beschikken deze horloges meestal over een groot display en contrasterende kleuren.

Klik hieronder op een van de afbeeldingen voor meer informatie over ons assortiment horloges voor blinden en slechtzienden: